Tapahtumawiki
Täältä löydät esittelyt Symbioosin perinteisistä tapahtumista! Symbioosin omien tapahtumien lisäksi tapahtumia järjestetään usein yhteistyössä mm. MYYn, Helixin ja tiedekuntajärjestö Biosfäärin kanssa.
Ahvenanmaan linturalli eli Ahvis
Ahvenanmaan linturallissa kisataan siitä, mikä ryhmä havaitsee eniten lintulajeja 24 tunnin aikana. Kilpailualueena toimii Ahvenanmaa. Ralli järjestetään yleensä maalis- tai huhtikuussa. Kilpailu alkaa perjantai-iltapäivällä kello 17 ja lauantai-iltana seuraa purkutilaisuus, jossa voittajat selviävät. Purku järjestetään siten, että jokainen ryhmä huutaa vuorotellen jonkun havaitsemansa lajin (aiemmin huudettua lajia ei saa huutaa uudestaan). Kun kaikki ryhmän havaitsemat lajit on huudettu ja oma vuoro tulee, kertoo ryhmä kokonaislajimääränsä sekä pseudohavainnot, eli hauskat tai mielenkiintoiset havainnot jotka eivät liity varsinaiseen kisaan.
Ahvikselle kannattaa osallistua, vaikka ei lintuja tuntisi. Ralliin osallistuu aina monen tasoisia joukkueita, ja pääasia kisassa on pitää hauskaa ja nauttia keväisestä Ahvenanmaasta. Omaa optiikkaa ei välttämättä tarvitse omistaa, sillä Symbioosilla on jokunen kappale lainakiikareita ja -kaukoputkia.
Approt
Approissa kierrellään eri baareissa ja kerätään leimoja ostamalla juomia tai ruokia. Palkintona on usein haalarimerkki. Symbioosi ry ei tavallisesti järjestä omia approja.
Biodiversiteettipeli eli BD-pelit
Biodiversiteettipeleissä, aka BD-peleissä, aka biologian fuksiaisissa, uudet opiskelijat pääsevät kisaamaan ryhmissä erilaisia vanhempien opiskelijoiden kyhäämiä rasteja suorittaen. Samalla ryhmät pukeutuvat valitsemaansa teemaan. Tapahtuma toimii siis tietynlaisena tervetuliaisena uusille opiskelijoille ja tutustuttaa vanhoja ja uusia yliopistolaisia toisiinsa.
Yleensä paras ryhmä, teema ja rasti palkitaan. Voittoa helpottaa überdoomareiden ja rastinpitäjien lahjonta. Oman tiimin valitsemiin teemoihin ja hahmoihin kannattaa siis heittäytyä täysillä! Tapahtumasta tulee silloin itselle hauskempi ja tämä lisää myös voittomahdollisuuksia. Rastien kiertelyn jälkeen ovat luvassa loppubileet, joissa voittajat julistetaan.
Happobileet
Happobileet ovat UV-valojen ja teknomusiikin siivittämät vuoden huikeimmat tanssijytät! Happobileissä on joka vuosi oma teemansa, jonka mukaan juhlapaikka koristellaan ja bilekansa pukeutuu. Asussa kannattaa hyödyntää UV-valossa loistavia kasvomaaleja, asusteita ja vaatteita! Happobileet pidetään tavallisesti maaliskuun alussa.
Kertsibileet
Kertsibileissä juhlitaan Bio3:n kerhohuoneella. Bileet muistuttavat perinteisiä kotibileitä. Usein kertsibileitä järjestestetään ainakin kahdet lukuvuoden aikana: syys- ja kevätlukukauden alussa. Kannattaa varautua tiiviiseen tunnelmaan!
Kertsibileissä on tärkeää muistaa muutama sääntö: kerhohuoneen viereisessä ATK-tilassa ei saa hengata juhlien aikaan. Ulko-ovi saa olla maksimissaan puoli minuuttia auki tai muuten vartijat rientävät paikalle.
Kilpisjärven uudenvuoden ekskursio
Symbioosilla on ollut tapana järjestää uudenvuoden ekskursio Kilpisjärven biologiselle asemalle. Reissu kestää yleensä noin puolitoista viikkoa. Ekskulla on yleensä tapana huiputtaa Saana, katsella revontulia, käydä kolmen valtion rajalla ja bongailla valaita Pohjois-Norjassa. Retken kirsikkana kakun päällä toimii uudenvuodenaattona järjestettävät kilpparisitsit! Matkustus suoritetaan yleensä henkilöautoilla ja jokaiselle osallistujalle löytyy varmasti paikka.
Luontoretket ja leffaillat
Symbioosi ei vain biletä, vaan pitkin vuotta järjestetään myös mm. retkiä erinäisten eliöiden havainnointi- ja bongailutarkoituksissa. Kerhohuoneemme on varustettu hyvällä äänentoistolla sekä valkokankaalla, joten siellä kelpaa myös katsella elokuvia.
Niittotalkoot
Ainejärjestö omistaa oman niityn Lammin biologisen aseman yhteydestä. Joka kesä niitty käydään niittämässä reilun kymmenen symbiontin voimin. Asemalla yövytään yksi yö ja niittyhommien jälkeen on ollut tapana saunoa. Lammin biologinen asema kustantaa majoittumisen tapahtumaan. Tule siis viuhtomaan viikatteen kanssa luonnon puolesta!
Pikkujoulut
Symbioosin pikkujoulut on ainejärjestömme pitkäikäisin perinne: Niitä on järjestetty jo 1950-luvulta asti! Juhlissa on ollut tapana palkita ansiokkaita symbiontteja.
Sitsit
Sitsit eli akateemiset pöytäjuhlat ovat tapahtuma, jossa syödään ja juodaan hyvin, lauletaan railakkaasti ja nautitaan kanssajuhlijoiden seurasta. Sitsit voivat olla teemattomat, jolloin pukukoodina on yleensä cocktail. Sitsit voivat olla myös teemalliset, jolloin pukeutuminen ja sitsien ohjelma määräytyy teeman mukaan. Sitseillä olennaisia ovat hyvät käytöstavat, ja akateemisissa pöytäjuhlissa onkin läsnä tietty etiketti. Pöytäjuhlien sääntöjä ei tarvitse kuitenkaan osata ulkoa ennen sitseille saapumista, vaan ne kerrataan aina sitsien aluksi. Myös Symbioosilla on oma laulukirja, johon on koottu rakastetuimmat sitsilaulut.
Joka vuosi järjestettäviä sitsejä ovat fuksisitsit, kaamossitsit, kevätsitsit ja kenttissitsit. Fuksisitsit ovat vuoden isoimmat sitsit ja ne järjestetään yhteistyössä Helix ry:n kanssa. Fuksisitsien pääasiallinen tarkoitus on tutustuttaa uudet opiskelijat akateemisten pöytäjuhlien ihmeelliseen maailmaan. Kaamos- ja kevätsitsit ovat usein enemmän tai vähemmän teemalliset sitsit. Kenttissitsit ovat kenttäkurssilla järjestetyt pöytäjuhlat, joista vastaavat kenttäkurssia suorittavat henkilöt. Yleensä kenttissitseille on ollut tapana kutsua myös opiskelijat, jotka eivät osallistu kenttäkurssiin.
VAPPUSHOKKELO
Vappushokkelo on perinteikäs vappupäivänä järjestettävä lastentapahtuma Kumpulan kasvitieteellisellä puutarhalla ja Symbioosin pääasiallinen tulonlähde. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat fuksit, joille Shokkelon kasaaminen onkin usein koko vuosikurssin yhteishenkeä nostattava kokemus. Fukseista valitaan syyskokouksessa neljä shokkelomestaria, joista jokaisella on oma vastuualue. Shokkelomestari on todellinen kunniatehtävä ja arvostettu pesti ainejärjestön sisällä. Perinteisesti yksi shokkelomestareista on ollut Helixiltä.
Shokkelossa on joka vuosi oma, luontoaiheinen teema. Tapahtuma tarjoaa monenlaista tekemistä lapsille: hevosajeluja, kasvomaalauksia, eri eläinten katselua, kasvien istutusta, mopoajelua potkumopoilla, yms. Kaiken kruunaa teeman ympärille rakennettu shokkelorata, jossa lapset pääsevät tarinallisen seikkailun pauloihin.
Vuosijuhlat eli vujut
Kerran viidessä vuodessa järjestettävät eeppiset juhlat, joissa riemuitaan Symbioosin ikääntymistä. Juhlat ovat hienot ja niissä pukeudutaan parhaimpiinsa. Vujuilla palkitaan ansiokkaita ainejärjestön jäseniä, pidetään puheita, nautitaan monipuolisista esityksistä, lauletaa, syödään ja juodaan hyvin, tanssitaan ja tietenkin vietetään parasta elämää tärkeiden ihmisten kanssa! Vuosijuhlia edeltää vujuviikko, joka on tupaten täynnä monipuolista ohjelmaa.
Miten järjestän tapahtuman?
Tapahtumien järjestämiseen pääsee helposti mukaan ilmoittautumalla syyskokouksessa tapahtumatiimiin tai keittiötiimiin. Tapahtumia saa ja on erittäin toivottavaa järjestää oma-aloitteisesti. Jos sinulla on idea tapahtumasta, ota ihmeessä yhteyttä tirehtööriin tai hallitukseen!