Hei, ensimmäisen vuoden opiskelija!

Tervetuloa opiskelemaan maailman mielenkiintoisinta alaa! Olet löytänyt tiesi Helsingin yliopiston biologian opiskelijoiden ainejärjestön, Symbioosi ry:n nettisivuille. Luvassa on pitkä mutta mehukas tietopaketti, joten pistä lukien.

Mikä Symbioosi? Mikä ainejärjestö? Symbioosi on niin bileitä, retkiä, opiskelua, edunvalvontaa kuin kahvinpuutteen taltuttamista – kaikki yhdessä samanhenkisten opiskelijoiden kanssa. Vaikka nimensä mukaan Symbioosi on biologian opiskelijoiden ainejärjestö, mielenkiintoiseen toimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa biologisia aineita opiskeleva Helsingin yliopiston opiskelija.

Ennen kuin tämä tervehdys venyy liian pitkäksi, seuraa olennainen kysymys: olethan avannut jo Alkion? Jokaisen fuksin olennaisin infopaketti on Symbioosin ja Helix ry:n käsialaa, ja sitä pääsee lukemaan ihan ilmaiseksi kuka vain. Opukseen kannattaa perehtyä, sillä se vastaa suurimpaan osaan fuksin päätä painavista kysymyksistä!

Ai Alkio on jo luettuna, ja nyt palat innosta päästä toimintaan mukaan? Symbioosin mukaan pääsee syksyllä helpoiten osallistumalla lukuisiin tapahtumiin, joita alkava opiskeluvuosi tuo tullessaan. Symbioosi järjestönä on huippujen bileidensä lisäksi kunnostautunut muun muassa erilaisten lintu- ja luontoretkien, peli- ja leffailtojen sekä suurempien ekskursioiden parissa. Vuosittain ekskuja tehdään esimerkiksi Helsingin yliopiston biologisille asemille rentoa ajanvietettä varten! Mikäli ainejärjestötoiminta kiinnostaa, syyskokouksessa on tarjolla paljon erilaisia tehtäviä ja virkoja myös fukseille. Paikalle voi tulla varsin matalalla kynnyksellä, vaikkapa ihan vain maistelemaan herkullisia tarjoiluja.

Tapahtumien lisäksi Symbioosin fyysinen olinpaikka on Biokeskus 3:n alakerrassa sijaitsevalla kerhohuoneella, jossa jäsenien kahvi- ja teehuolto hoituu ilmaiseksi ja seura on tasalaatuisen hyvää! Kertsiltä voi saada myös lainaan esimerkiksi tunnistusoppaita ja optiikkaa. Vanhemmat opiskelijat osaavat neuvoa tässä sekä yleensä missä vain mieltäsi askarruttavassa asiassa.

Entä miten tästä kaikesta saa parhaiten tietoa? Virallinen tiedotuskanava, Symbioosi ry:n sähköpostilista, jakaa tiedon sekä Symbioosin tapahtumista että muista jäseniä kiinnostavista opinto- ja työasioista, joten kannattaa ehdottomasti liittyä. Lue lisää kohdasta Jäsenyys ja toiminta -> Sähköpostilistat.

Lisäksi Symbioosilla on aktiivistakin aktiivisempi FB-ryhmä, jossa tiedotus tapahtumista ja muista tärkeistä asioista toimii jopa sähköpostia sujuvammin, joskin epävirallisemmin. Lisäksi ainejärjestömme toimintaa voi seurata sen Instagram-tilillä. Symbioosilta löytyy myös mm. tapahtumakalenteri ja telegram-keskusteluryhmä. Lue lisää Symbioosin someista.

Jos näillä puheilla innoistuit, niin kannattaa heti liittyä jäseneksi, se on ilmaista ja nopeaa! Yliopistotunnuksilla liittyminen tapahtuu täällä.

Viikissä nähdään!