Kerhohuone ja lainaoptiikka

Kerhohuone eli kertsi

Symbioosin kerhohuone (tuttavallisemmin kertsi) sijaitsee Biokeskus 3:n ensimmäisessä kerroksessa 24h atk-luokan vieressä ja se on yhteinen Myy ry:n ja Svenska Naturvetarklubben rf:n kanssa. Kertsillä on tarjolla kaikkien näiden järjestöiden jäsenille mm. ilmaista kahvia ja teetä sekä rahaa vastaan myös pientä naposteltavaa. Kertsi on tarkoitettu kaikkien opiskelijoiden yhteiseksi ajanvietto- ja taukopaikaksi. Kertsillä myös järjestetään erilaisia kaikille avoimia tapahtumia, kuten haalarimerkkien ompelua tai leffailtoja. Myös monet ainejärjestötoimintaan liittyvät kokoukset pidetään kerhohuoneella.

Järjestöt vastaavat kerhohuoneen ylläpidosta ja siisteydestä yhteisesti. Vaikka järjestöillä onkin kerhotilavastaavia, on jokainen itse vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta. Muistathan siis kierrättää roskasi ja pestä kuppisi, äläkä jätä kamojasi lojumaan pitkiksi ajoiksi, jotta kertsi säilyy viihtyisänä kaikille.

Kertsin pöydälle ilmestyy myös aika ajoin laatujournalismia, eli Symbioosin ainejärjestölehti Symbiontti!


Lainaoptiikka ja lepakkodetektori

Ainejärjestö omistaa opiskelijoiden lainattavaksi tarkoitettuja kiikareita ja kaukoputkia. Niitä säilytetään Biokeskus 3:n vahtimestarin kopissa, joten pääset lainaamaan niitä vain rakennuksen aukioloaikojen puitteissa. Lepakkodetektoria lainatessa ota yhteys hallituksen jäseneen.

Optiikan lainaaminen tapahtuu kirjaamalla kopin nurkassa sijaitsevassa hyllyssä olevaan siniseen kansioon nimesi, yhteystietosi ja lainausajan sekä tietysti listaamalla lainaamasi välineet niihin merkityillä lyhenteillä. Lyhenteet ja välineiden esittelyn näet alempaa. Niiden ulkopuoliset välineet eivät ole tällä hetkellä lainattavissa. Pisin yhtäjaksoinen laina-aika on kesä–elokuussa ja joulu–tammikuussa 4 viikkoa, muina aikoina 2 viikkoa. Välineitä ei voi varata lainaan etukäteen.

Muistathan myös kuitata samalle lomakkeelle palauttaneesi välineet. Ilmoitathan Symbioosi ry:n lintuvastaaville, mikäli huomaat välineissä tai lainauslomakkeella epäkohtia.

Hyviä haviksia!

KIIKARIT

Olympus
O1. Nämä kiikarit harittavat, mutta ovat akuutissa raritapauksessa käyttökelpoiset. Suosittelemme silti pidemmille retkille Focus-kiikareita.

Focus Handy 4 kpl
Nimetty kiikariin ja suojapussiin lyhentein H1, H2, H3 ja H4. H3:lla ei ole suojapussia, vaan ne löytyvät pahvikotelosta.

Clas Ohlson
C1. Toimiva peruskiikari. Toinen linssisuojus puuttuu.

KAUKOPUTKET

Kowa TSN-1
Ns. ”vanha Kowa”, K1. Kiinni Manfrotto-jalustassa.

Kowa TSN-821
Ns. ”uusi Kowa”, K2. Putken okulaari on löysä ja irtonainen, mutta se ei vaikuta havainnointiin. Kiinni Manfrotto-jalustassa.

Nikon
Nimetty lyhenteellä N1.

JALUSTAT

Niin puisia Berlebachin (B) kuin Manfroton (M) pikalukollisiakin jalustoja on kaksi kappaletta. Toisen Berlebachin jaloista yksi on löysä, varo siis sormiasi! Laitathan mahdollisesti irrottamasi videopäät takaisin niiden alkuperäisiin jalustoihin